22.10.07

Vďaka ti Milo


Útlou rukou svojou
rozochvievaš struny
starej gitary.
Navonok veselý,
nikto však nepozná
tvoje nezdary.

Nám rozdávaš radosť
hoci srdce tvoje
práve krváca.
Trpké zbieraš rany
no i tak dnes s nami
nádej nestrácaš.

Pery sa ti chvejú
keď nám spievaš krásne
piesne o láske.
Keď si zložíš čiapku
zažiaria ti tvoje
oči šibalské.

Zlodejka choroba
ukradla ti vlasy
všetky dohola.
Ty nám ďalej spievaš
akoby tu ani
nikdy nebola.

4 komentáre:

femma povedal(a)...

marcus, žeby telepatia? tušila som , že budeš mať niečo nové- škoda, že tak smutne - budem držať palce!

Marcus povedal(a)...

Femma neviem, či je to tým dušičkovým obdobím, ale stále viac a viac ma trápia osudy mojich priateľov. Milo je náš akoby dvorný spevák na turistike. Asi pred rokom mu zomrela manželka a teraz tá choroba napadla i jeho.

Aby toho nebolo dosť stretol som dnes suseda, ktorého som nevidel asi 5 r. Bol nešťastný , lebo jeho 40 ročný syn bol 2 mesiace v kóme Ani teraz, po piatich mesiacoch to je sním veľmi vážne. Nedá mi aby som na týchto ľudí nemyslel.

femma povedal(a)...

Marcus, chápem to, aj ja si stále viac a viac začínam uvedomovať pominuteľnosť života - čoraz viac blízkych odchádza :-))

sas povedal(a)...

je to fakt, ze clovek je taka krehka schranka iba. staci len pichnut don a je po nom.ale voci viditelnemu nepriatelovi sa aspon ako tak mozme branit.lenze tie hnusne choroby, to,co clovek nemoze vidiet, s nimi sa bojuje tazko. a inak je ten krehky organizmus taky zlozity, totalne komplikovany. vsetko so vsetkym suvisi, ale isty liek posobi len ucelovo na cosi, pricom mava aj vedlajsie ucinky, tazko sa hladaju a skusaju nove lieky. vsetko by to malo byt komplexne,ale stale vieme velmi malo, aby sa toto dalo. myslim, ze ludske telo je zlozitejsie ako vesmir :((

kym to clovek pocuje o nejakych vzdialenych ci neznamych ludoch, tak ho to tak nebere.ale ked ide o niekoho znameho, uvedomujeme si tu lahku pominutelnost.v poslednej dobe na to furt myslim. syna (dospeleho) nasich susedov zrazilo auto na prechode v Petrzalke. Uz ma za sebou 3 operacie mozgu :(( a nevedia, co bude s nim dalej. hrozne si predstavit aj to, co pocituje jeho mama, otec, frajerka.

marcus, krasna je ta basen, hoci smutno mi je pri nej..:((